Ideaal

Vanaf: € 2680 per dag

Overzicht

Alles over Ideaal

Deze robuuste Friese maatkast is uniek in de vloot en heeft een rijke historie. Zo werd zij in 1926 speciaal “op maat” gebouwd om precies in de sluisjes van de Friese binnenwateren te passen. Dit wil zeggen zonder bouwtekening. Haar geringe diepgang zorgt ervoor dat de Ideaal zowel het Wad als het IJsselmeer gemakkelijk bezeilt, maar ook een tocht door de Friese binnenwateren behoort tot de mogelijkheden. Schippers die vroeger een maatkast konden laten bouwen, behoorden tot de rijkeren. Bij de bouw werd zelfs in die tijd al aan een wc gedacht. Dit vonden ze vroeger maar een overbodige luxe.

INTERIEUR
Van buiten is het zeilschip nog altijd geheel authentiek met haar luikenkappen, strijkbare masten en een gezellige zitkuip. Het schip is 31,5 meter lang en 6,25 meter breed.
Benedendeks, in het sfeervolle dagverblijf, valt meteen op hoe comfortabel en ruim het schip is ingericht. De kombuis is van alle gemakken voorzien met alles wat u nodig heeft in de keuken, dus borden, bestek, pannen, glazen, kopjes, snijplanken, schalen, soepkommen, thermoskannen, broodmanden, een koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig), etc. etc. De hutten zijn ruim en licht en voorzien van warm en koud stromend water en openslaande ramen. Verder zijn veel spelletjes, een boordbibliotheek, een radio-CD-speler met USB en een barbecue.

Ondanks haar zware en stoere uiterlijk heeft het schip bijzonder goede zeileigenschappen. Vooral met flinke wind is de ‘Ideaal’ in haar element. Aan boord van dit schip geniet een ieder ongetwijfeld van een ideale zeiltocht!

VAARGEBIED DE IDEAAL
Door de geringe diepgang is de Ideaal geschikt voor verschillende vaargebieden. Zo is het historische schip geschikt voor het Wad, het IJsselmeer, maar ook een tocht door de Friese binnenwateren behoort tot de mogelijkheden. Prachtige gebieden, waarbij de Waddenzee zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Alles op een rijtje

Specificaties van de boot

  • Aantal passagiers 35 personen
  • Categorie Met schipper meer dagen
  • Vaarbewijs Niet van toepassing
  • Slaapplaatsen 28
  • Vaargebied Friesland
  • Ligplaats Harlingen
  • Lengte 32.00 meter
Bekijk alle specificaties
Herkenning
Categorieën Met schipper meer dagen
Model Zeilschip
Merk Friese Maatkast
Naam Ideaal
Passagiers
Hutten 12
Rolstoeltoegang Nee
Slaapplaatsen 28
Huisdieren Niet toegestaan
Locatie
Land Nederland
Vaargebied Friesland
Ligplaats Harlingen
Sanitair
Toiletten 2
Douches 2
Buitendouche Nee
Bad Nee
Sauna Nee
Afmetingen
Lengte 32.00
Technisch
Vaarbewijs Niet van toepassing
Elektrisch Nee
Wi-Fi Nee
Stuur Buiten
Droogvallen Ja
Airco Nee
Open kuip Nee

Alles over varen met een huurboot

Lees het in ons magazine

Fysiek magazine ontvangen? Mail ons dan op info@watervakantie.nl