Drascombe Longboat Cruiser

Vanaf: € 300.00 per weekend

Waddeninzicht Jachtcharter

Oostmahorn 29a
9133 DT Anjum

Overzicht

Alles over Drascombe Longboat Cruiser

De Drascombe is hele handzame boot met een kleine kajuit. Een ideaal bootje voor op de Wadden vanwege zijn geringe diepgang. Met midzwaard 1,27 meter en zonder midzwaard 0,30 meter. Een schip wat elke ondiepte moeiteloos neemt: als iedereen nog wacht op vloed of gestopt is voor het vallende water, vaart de Drascombe vrijwel ongehinderd door. Loop je toch vast dan stap je overboord en dan duw je jouw Drascombe naar een dieper stuk vaarwater. De bekende, maar helaas overleden, Nederlandse nautische columnist H. Vandersmissen heeft overigens al veel zeilverhalen op papier gezet over zijn avonturen met dit bijzondere scheepje. ( o.a The Shallow Sea Drascombe, Gezinsverhalen, Wadverhalen, Rond de Friese Zee)

De belangrijkste eigenschappen van de Drascombe zijn naast haar geringe diepgang, de 2e mast met “de druil” als zeil en papegaaienstok als bijbehorende giek. Verder kun je met een Drascombe ook roeien of wrikken. Het is zelfs zo dat bij een beperkte diepte het roer eruit getild moet worden en vervolgens één van de riemen op de roeidol op de achtersteven als roer gebruikt gaat worden. Net als in Venetië.

De Drascombes van Waddeninzicht hebben twee slaapplaatsen. De  Drascombes hebben aan stuurboord  een hangmat en kunnen desgewenst  een porta-potti daaronder plaatsen. Verder behoort een kookkist met brander, keukenspullen, servies en bestek tot de standaard uitrusting. De Drascombes zijn uitgerust met veel waterdichte voorraadtonnetjes, zodat kleren en andere zaken tijdens het varen keurig droog opgeruimd blijven.

Hoewel je met de roeiriemen een heel eind kunt komen zijn de schepen ook uitgerust met een 4 PK buitenboordmotor met lichtspoel, zodat de lichtaccu ook vol gemaakt kan worden.

Alles op een rijtje

Specificaties van de boot

  • Aantal passagiers 2 personen
  • Categorie Zelf varen
  • Vaarbewijs Niet verplicht
  • Slaapplaatsen 2
  • Vaargebied Friesland
  • Ligplaats Anjum
  • Lengte 6.63 meter
  • Breedte 2.00 meter
Bekijk alle specificaties
Herkenning
Categorieën Zelf varen
Model Drascombe
Merk Drascombe
Naam Drascombe Longboat Cruiser
Passagiers
Rolstoeltoegang Nee
Slaapplaatsen 2
Huisdieren In overleg
Locatie
Land Nederland
Vaargebied Friesland
Ligplaats Anjum
Sanitair
Buitendouche Nee
Bad Nee
Sauna Nee
Afmetingen
Lengte 6.63
Breedte 2.00
Hoogte 7.00
Kruiphoogte 7.00
Diepgang 0.30
Technisch
Vaarbewijs Niet verplicht
Elektrisch Nee
Wi-Fi Nee
Motortype 4 PK
Stuur Buiten
Droogvallen Ja
Airco Nee
Open kuip Nee

Alles over varen met een huurboot

Lees het in ons magazine

Fysiek magazine ontvangen? Mail ons dan op info@watervakantie.nl