De Heerlijckheid

Vanaf: € 180.00 per uur

Overzicht

Alles over De Heerlijckheid

Heemstede Voor Nico Tienpont is een droom uitgekomen nu zijn salonboot De Heerlijckheid klaar is om uit te varen. Hij heeft de 12 meter lange boot zelf ontworpen. Zo heeft de boot het uiterlijk van een salonboot uit de jaren twintig maar als bouwjaar 2014. Zij biedt plaats aan twaalf passagiers en heeft een vaste opstapplaats bij het Oude Slot in Heemstede.

Van binnen is de boot voorzien van alle comfort zoals een volledige keuken, toilet, verwarming , televisie en een professionele geluidsinstallatie. Overal is het stahoogte en zijn er comfortabele zitplaatsen en aan de achterkant bevindt zich een ruim buitendek. Tienpont: Ik was altijd al verknocht aan het uiterlijk van de prachtige salonboten zoals je die vaak in Amsterdam ziet varen. Nu heb ik d ideale salonboot kunnen bouwen en wil ik mijn passie, de liefde voor het Hollandse waterlandschap delen met anderen.
Kapitein Nico vaart naast in Heemstede, Haarlem en Amsterdam ook door ander wateren in Noord- en Zuid Holland: De Zaanse schans met al die molens is ontzettend leuk en vanaf Heemstede zit je binnen drie uur al in Amsterdam waar je je ogen uitkijkt naar de historische grachtenpanden en de Jordaan. De Heemstedenaar vindt het belangrijk dat zijn gasten met een hapje en een drankje optimaal kunnen genieten van de rondvaart. Hij verzorgt dan ook allerlei catering aan boord. Voorbeelden van te boeken rondvaarten zijn: een candle light dinner, wijnproefavond, verjaardag, huwelijksvoltrekking, personeelsuitje, vergadering, huwelijksaanzoek of een kinderpartijtje.
De Heerlijckheid dankt zijn naam overigens aan de gemeente Heemstede die vroeger De Heerlijckheid Heemstede werd genoemd. Op de zijkant prijkt dan ook het wapen van Heemstede. Doordat de boot voornamelijk van aluminium is gemaakt weegt hij slechts 8500 kilo. De aandrijving komt van een 55 PK turbo diesel motor die volgens Tienpont vrijwel fluisterstil is. De salonboot is dagelijks te huur voor gezelschappen van maximaal twaalf personen. Naast de vaste opstapplaats bij het Oude Slot in Heemstede aan de steiger bij de Ringvaart zijn er ook diverse andere opstapplaatsen in Haarlem en Amsterdam mogelijk.

Alles op een rijtje

Specificaties van de boot

  • Aantal passagiers 12 personen
  • Categorie Met schipper dagtocht
  • Vaarbewijs Niet van toepassing
  • Slaapplaatsen 0
  • Vaargebied Noord Holland
  • Ligplaats Heemstede
  • Lengte 11.95 meter
  • Breedte 3.10 meter
Bekijk alle specificaties
Herkenning
Categorieën Met schipper dagtocht
Model Salonboot
Merk Onbekend
Naam De Heerlijckheid
Passagiers
Rolstoeltoegang Nee
Huisdieren Niet toegestaan
Locatie
Land Nederland
Vaargebied Noord Holland
Ligplaats Heemstede
Sanitair
Toiletten 1
Buitendouche Nee
Bad Nee
Sauna Nee
Afmetingen
Lengte 11.95
Breedte 3.10
Hoogte 1.85
Kruiphoogte 1.85
Diepgang 1.90
Technisch
Vaarbewijs Niet van toepassing
Wi-Fi Nee
Motortype 55 PK
Stuur Binnen
Droogvallen Nee
Airco Nee
Open kuip Nee
Wat zeggen anderen

Recensies

Schrijf de eerste recensie over De Heerlijckheid
Schrijf je eigen recensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.