Van 29 augustus tot 3 september is het weer zo ver. De HISWA zal plaatsvinden in Amsterdam Marina op de NDSM-werf en natuurlijk is Watervakantie.nl daar aanwezig! We verwachten weer een geweldige beurs waar zowel beginnende, als ervaren watersporters informatie en inspiratie op kunnen doen en bovenal heel veel moois te zien krijgen.

Wat is de HISWA?

Als ervaren watersporter is de kans klein dat je niet eerder van de HISWA hebt gehoord maar laten we er even van uit gaan dat je nog nat achter de oren bent, of in dit geval juist nog niet.

HISWA staat voor Nederlandsche Vereeniging voor Handel en Industrie op het Gebied van Scheepsbouw en Watersport en is al in 1932 opgericht door een aantal boothouwers en handelaren.

In 2012 werd de bootshow voor het eerst bij de NSDM-werf in Amsterdam gehouden, daarvoor was dit in Seaport Marina IJmuiden.

De HISWA geeft exposanten van watersportartikelen de mogelijkheid om op de kade hun artikelen te tonen aan de bezoekers van de grootste in-water-bootshow van de Benelux.

Fabrikanten van allerlei soorten jachten, van 7 tot wel 30 meter, hebben de mogelijkheid om hun nieuwste modellen te tonen in het water van de NDSM-werf.

Sfeerimpressie HISWA 2016

Voor wie is de HISWA?

De HISWA is er voor iedereen die meer te weten wil komen over watersport of er niet genoeg van kan krijgen.

Zo kun je er je ogen uitkijken naar de nieuwste modellen van de prachtigste jachten maar je kunt er zelfs proefvaren met enkele schepen. Aan de steigers zullen zo’n 250 verschillende boten liggen.

Het aanbod aan boten varieert van groot naar klein, van sportief naar casual en van basic tot superluxe.

Los van de boten zijn er allerlei exposanten aanwezig die u graag meer vertellen over hun producten en diensten.

Welke activiteiten zijn er op de HISWA te doen?

Naast al het moois wat er te bekijken is op de HISWA, zorgt de HISWA zelf ook voor genoeg activiteiten. Een greep uit de agenda is bijvoorbeeld:

  • Het Nederlands Kampioenschap Manoeuvreren op dinsdag 29 augustus van 10.00 tot 17.00
  • Het Motorboot theater op woensdag 30 augustus van 11.00 tot 18.00
  • Workshop splitsen van moderne lijnen donderdag 31 augustus van 11:00 12:30 – 15:00 16:00
  • Beleef zes jaar wereldreizen met Joshua en Katia vrijdag 1 september van 11.00 tot 18.00
  • Landrover experience op zaterdag 2 september van 10.00 tot 18.00
  • Het water op. Proefvaren op zondag 3 september van 11.00 tot 19.00


Bijna al deze activiteiten zijn op alle dagen te volgen zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets hoeft te missen. Voor het volledige programma inclusief tijden en locaties kunt u kijken op de officiële website van HISWA te water.

Wat doet Watervakantie.nl op de HISWA?

Een beetje een vreemde vraag misschien want Watervakantie.nl is het liefst overal waar watersport liefhebbers zijn. Dat is dan ook meteen de grootste reden dat Watervakantie.nl van 29 augustus tot en met 3 september aanwezig zal zijn op de HISWA.

Mocht kopen geen optie zijn dan is huren een uitkomst, dat is wat www.watervakantie.nl laat zien huur boten huur huizen aan het water. Ook restaurant en supermarkten aan het water.

We zijn te vinden op de kade bij stand K100A en in het watergedeelte kunt u ons, samen met bobsloepen.nl vinden in het proefvaargedeelte D26B.

We willen u namelijk graag kennis laten maken met onze nieuwste aanwinst, Brutus.

Bobsloepen Explorer 730 Brutus

Brutus is een Explorer 730. Een zeer robuuste aluminium reddingssloep. Die gezien mag én wil worden.

Samen met bobsloepen.nl gaan we Brutus op de HISWA dopen met, hoe kan het ook anders, Brutus bier van brouwerij Maximus.

We willen dit graag samen met u doen, blijf onze Facebookpagina in de gaten houden voor de exacte dag en tijd om onder het genot van een heerlijk Brutus biertje onze sloep te dopen op de HISWA 2017

Alles over varen met een huurboot

Lees het in ons magazine

Fysiek magazine ontvangen? Mail ons dan op info@watervakantie.nl