Willemke fan Theunis

Vanaf: € 40.00 per persoon

Willemke fan Theunis

Polderdijk 1
8531 EW Lemmer

Overzicht

Alles over Willemke fan Theunis

Onze “Willemke fan Theunis” is een nieuwgebouwde traditionele Lemsteraak, model Visserman. Het schip is medio 2004 in de vaart genomen.

Deze diepblauw met okergele platbodem is een lust voor het oog. Zij heeft een lengte van 13 meter en een breedte van ruim 4 meter.                                              De diepgang is slechts 0,90 meter. Het donkerbruine zeiloppervlak bedraagt  122,5 vierkante meter. Het schip heeft een sterke 100 PK dieselmotor.                      De Lemsteraak staat vooral bekend vanwege zijn uitstekende zeileigenschappen, haar mooie karakteristieke belijning en bolle kop.

Uiteraard is zij uitgerust met alle moderne voorzieningen op het gebied van veiligheid en comfort. Het is een zeer handzaam en zeewaardig schip,                            dat in vroegere tijden vooral werd gebruikt voor de visserij op de voormalige Zuiderzee.

In de kuip is het goed toeven, als het buiswater over de roef slaat . Het goedverzorgde interieur garandeert ook bij minder weer een aangenaam verblijf aan boord.

Het zeilen met “Willemke van Theunis” is voor zowel de ervaren watersporter als de beginneling een onvergetelijke ervaring. Het klotsende water, frisse buitenlucht en bollende zeilen, gestoken zwaarden zijn indrukken die men niet snel zal vergeten. Menig landrot is na een dag, al dan niet actief meezeilen, gevangen door de schoonheid van het zeilen, het water, de Friese verten en haar natuurschoon.

De “Willemke fan Theunis” voelt zich het best tot haar recht komen op het wijde water van het IJsselmeer, maar ook de Friese binnenmeren is een uitstekende keus.

Ook de inwendige mens zal niet worden vergeten. In overleg met de gasten kan een op maat gesneden dagindeling en catering worden verzorgd.                              Van eenvoudig tot zeer luxe. Napraten onder het genot van een borreltje, een “captains dinner” en overnachten in Hotel Lemmer,                                                    ook dat behoort tot één de vele mogelijkheden.

Aanmonsteren op de “Willemke fan Theunis”, is een garantie voor een dag vol gezelligheid en avontuur.                                                                                           Het trotse schip en haar bemanning zal u graag laten genieten van al het schoons wat zeilen met dit schip en Friesland te bieden heeft.                                       Meezeilen is mogelijk voor groepen van maximaal 12 personen.

In het zomerseizoen , bij voldoende deelname en goed weer om te zeilen is het mogelijk voor hotelgasten van Hotel Lemmer een dag(deel) mee te zeilen            met deze prachtige Lemsteraak.

Alles op een rijtje

Specificaties van de boot

  • Aantal passagiers 12 personen
  • Categorie Met schipper dagtocht
  • Vaarbewijs Niet van toepassing
  • Slaapplaatsen 0
  • Vaargebied Friesland
  • Ligplaats Lemmer
  • Lengte 13.00 meter
  • Breedte 4.00 meter
Bekijk alle specificaties
Herkenning
Categorieën Met schipper dagtocht
Model Lemsteraak
Merk Lemsteraak
Naam Willemke fan Theunis
Passagiers
Rolstoeltoegang Nee
Huisdieren Niet toegestaan
Locatie
Land Nederland
Vaargebied Friesland
Ligplaats Lemmer
Sanitair
Buitendouche Nee
Bad Nee
Sauna Nee
Afmetingen
Lengte 13.00
Breedte 4.00
Diepgang 0.90
Technisch
Vaarbewijs Niet van toepassing
Elektrisch Nee
Wi-Fi Nee
Motortype 100 PK
Stuur Buiten
Droogvallen Ja
Airco Nee
Open kuip Nee

Alles over varen met een huurboot

Lees het in ons magazine

Fysiek magazine ontvangen? Mail ons dan op info@watervakantie.nl