Bij Watervakantie.nl zien en horen we steeds meer voorbij komen over SUP boarden. We merken ook dat er steeds meer vraag naar is. Waar SUP boards in eerste instantie verhuurd werden in combinatie met bijvoorbeeld een motorboot zien we nu ook steeds vaker dat mensen enkel op zoek zijn naar een SUP Board om een dagje te ‘suppen’.

Wat is een SUP Board?

Laten we bij het begin beginnen. SUP Board staat voor Stand Up Paddling, dat vertaald kan worden naar staand peddelen en dat is ook precies wat je doet op een SUP Board.

Qua uiterlijk ziet een SUP Board er het meest uit als een surfplank, het grote verschil is echter dat je met een SUP Board rustig, peddelend, over het water gaat waar je met een surfplank juist op zoek gaat naar wilde wateren.

SUP Board. Stand Up Paddling

Een SUP Board is ook zo gebouwd dat je stabiel in het water ligt en niet al te veel moeite hoeft te doen om je evenwicht te bewaren. Om stabiel te blijven maken SUP Boards gebruik van zogenaamde vinnen aan de zij- en onderkant van het board.

Wil je toch iets sportiever dan hebben veel van deze SUP Boards de mogelijkheid om bijvoorbeeld de middelste vin te verwijderen, op die manier zul je toch iets meer moeite moeten doen om je board stabiel te houden.

Waar kan ik Suppen?

In principe kun je overal waar water is het water op met je SUP board. In de praktijk is het wel zo dat je er rekening mee moet houden dat een SUP board gemiddeld zo’n 3,5 meter lang is en je er best wel een paar uur voor uit mag trekken voor je het suppen echt onder de knie hebt.

Voor die tijd doe je er dus goed aan om op een rustig stuk water te oefenen om nare situaties met andere suppers of boten te voorkomen. Op de speciale SUP pagina van Watervakantie.nl kun je gemakkelijk filteren op locatie om zo te zien waar jij een SUP board kunt huren en meteen het water in kunt.

Voor wie is Suppen?

Suppen is voor iedereen! Het leuke is dat er speciale SUP boarden zijn voor jongeren en dat je suppen net zo rustig of juist intensief kan maken als jij zelf wilt. Wil je wat sportiever suppen dan ga je bijvoorbeeld op snelheid een wat langere afstand maar wil je juist rustig genieten van het weer en het water dan kies je ervoor om een mooie route te volgen op jouw tempo.

SUP Boarden met hond

Als ervaren supper kun je zelfs met je hond op een SUP Board stappen

Wil jij gaan Suppen?

Kijk snel waar jij een SUP board kunt huren om aan de slag te gaan!

Alles over varen met een huurboot

Lees het in ons magazine

Fysiek magazine ontvangen? Mail ons dan op info@watervakantie.nl