Of je nu van water, boten en Friesland houdt of niet, je hebt vast wel eens van Sneekweek gehoord.

Zeker bij de mensen die nog niet eerder in aanraking zijn gekomen met al het moois dat varen te bieden heeft heerst nog wel eens het idee dat de Sneekweek alleen voor jongeren is.

In dit artikel duiken we wat dieper in op Sneekweek en wat het, voor jong en oud, te bieden heeft.

Wat is de Sneekweek?

De Sneekweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in samenwerking met de Gemeente Súdwest-Fryslân wordt georganiseerd.

Op het moment is de Sneekweek zelfs het grootste evenement op de binnenwateren van Europa.

Tijdens de Sneekweek worden er verschillende zeilwedstrijden georganiseerd. Uiteraard spelen de ondernemers in Sneek hier ook op in door allerlei extra feestelijke activiteiten te organiseren.

Wanneer is de Sneekweek?

De Sneekweek is in 1934 begonnen en we komen dit jaar dus al weer aan bij de 82e editie van de Sneekweek.

Dit jaar zal de Sneekweek van 5 tot en met 10 augustus 2017 worden gehouden.

Op vrijdag 4 augustus om 21.30 zal de Sneekweek traditioneel worden geopend doormiddel van  een zogenaamde Vlootschouw in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

Voor wie is de Sneekweek?

De Sneekweek is voor iedereen die gek is op water, watervakantie, boten en varen. Maar net zo goed voor de mensen die hiermee in aanraking willen komen of mensen die gewoon willen genieten van het mooie weer, een hapje en een drankje en natuurlijk de gezelligheid.

Drukte tijdens de Sneekweek

Sneekweek 2016 trok maar liefst 50.000 bezoekers per dag waardoor het voor alle ondernemingen, en in het bijzonder horecagelegenheden, extra interessant is om alles uit de kast te trekken qua vermaak, aanbiedingen en gezelligheid.

Wat is er te doen tijdens de Sneekweek?

Los van al het lekkere eten en de gezelligheid zijn er natuurlijk veel boten te vinden tijdens de Sneekweek.

Er zullen allerlei mensen uit binnen- en buitenland op de Sneekweek afkomen. Veel mensen zullen met de auto of fiets komen maar een overgroot deel komt natuurlijk met de boot richting Sneek.

Zo kun je tijdens de Sneekweek je ogen uitkijken en zul je prachtige jachten, zeilschepen, vissersbootjes en alles daartussen in voorbij zien komen.

Uiteraard zijn er ook wedstrijden te zien, daar is het immers allemaal ooit mee begonnen.

Programma Sneekweek 2017

Zelf naar de Sneekweek?

Wij van Watervakantie.nl zijn natuurlijk groot liefhebber van de Sneekweek en we zijn dan ook van mening dat iedereen dat een keer moet meemaken.

Maar nog belangrijker vinden we veiligheid. We willen je dan ook aanraden niet zonder ervaring, voor de eerste keer een boot te huren en naar Sneek te gaan.

Zoals je eerder in dit artikel heb kunnen lezen is het ontzettend druk in en rond Sneek tijdens de Sneekweek en zonder ervaring op het water kan dat erg gevaarlijk worden.

Heb je wel ervaring op het water? Maak dan gebruik van ons unieke filtersysteem om jouw ideale huurboot te vinden en zorg dat je tussen 5 en 10 augustus in Sneek te vinden bent!

Kijk op de officiële website van de Sneekweek voor alle informatie over dit prachtige evenement.

Alles over varen met een huurboot

Lees het in ons magazine

Fysiek magazine ontvangen? Mail ons dan op info@watervakantie.nl